Configuration.h for Hadron with SeemeCNC EZstruder

Topics Related to the ORD Bot Printer

Re: Configuration.h for Hadron with SeemeCNC EZstruder

Postby fma » Sun Feb 09, 2014 7:30 am

Direct-drive should work fine, as long as you use 1.75mm filament ; for 3mm, you need a very powerfull motor!
Frédéric
fma
 
Posts: 213
Joined: Mon Aug 20, 2012 7:53 am

Re: Configuration.h for Hadron with SeemeCNC EZstruder

Postby fsamir » Sun Feb 09, 2014 11:46 pm

I am using 1.75mm filament.

I agree it works as I printed a dozen times without. I was worried that something wasn't properly configures, like E calibration or temperature sensor and that was causing the filament slips.
It obviously can be caused by a low quality hot-end and low quality filament.

I am convinced my printer is calibrated properly, because when it succeeds it is a perfect print and it never happens with ABS.
It is becoming clear that either the Ezstruder or my hot-end (or the combination of both) aren't very forgiving with poor PLA.

In addition, I can't guarantee the quality of the filament and I will eventually have to deal with it again.
Having that said, I guess I have no other option, besides replacing it by a stronger motor or an extruder with a gear box.
Does that make sense?

Do you guys recommend another option?
Franklin Dattein
fsamir
 
Posts: 9
Joined: Sat Dec 21, 2013 8:19 am

Re: Configuration.h for Hadron with SeemeCNC EZstruder

Postby fma » Mon Feb 10, 2014 5:48 pm

Try to reduce speed...
Frédéric
fma
 
Posts: 213
Joined: Mon Aug 20, 2012 7:53 am

Re: Configuration.h for Hadron with SeemeCNC EZstruder

Postby fsamir » Mon Feb 10, 2014 8:56 pm

I' ve already reduced to ridiculous 30mm/s and it helps, but doesn't solve the problem.
Franklin Dattein
fsamir
 
Posts: 9
Joined: Sat Dec 21, 2013 8:19 am

Previous

Return to ORD Bot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron