Rebuilding my Ordbot

Topics Related to the ORD Bot Printer

Rebuilding my Ordbot

Postby madmike8 » Thu Apr 16, 2015 3:19 pm

My OrdBot needs a rebuild. It started off being built from individually bought
parts, some not so good. I had a wades extruder and some Polish made hotend for
3mm filament. I then switch to an Alex extruder and the Jhead-lite hotend setup
for 1.75mm PLA it has on it now. Which worked ok, but not as good as the other
printers I had at my disposal. I use Marlin firmware with servo Z auto level setup.
I've seen some upgrades on thingiverse that I'm going to add to it, clean
the wiring back up, and add a hotbed.

Anyways here's how she looks now.
Ordbot_Old1.jpg


Ordbot_Old2.jpg


Ordbot_Old3.jpg


I've been printing parts for the upgrades.

End Stop Mounts
http://www.thingiverse.com/thing:141090
Ord X axis Stepper Spacer
http://www.thingiverse.com/thing:106721
X Axis Belt Tensioner
http://www.thingiverse.com/thing:195477
Makerslide End Caps
http://www.thingiverse.com/thing:94002
Ord Bot Handle
http://www.thingiverse.com/thing:88131
Ord Bot Z Rod Stabilizer
http://www.thingiverse.com/thing:119997

OrdBot_Upgrades1.jpg


Ord Bot Feet
http://www.thingiverse.com/thing:192564

OrdBot_Feet.jpg


I got her tore down today. I want to paint all the plates flat black.

Ordbot_Old4.jpg


Then I mounted the new feet. I really like these.

Ordbot_New5.jpg


The first X carriage I got when i originally built the ordbot wasn't bent evenly.
Since it was twisted at the bend I had some nice guy on buildlog.net give one
of his spares so I could complete mine. I've decided to mod the first carriage
by cutting it just above the bend, and mount a prusa style hotend holder to it.
I should of taken a pic before I cut it up. Got the plates painted black.

Ordbot_New6.jpg


Ordbot_New7.jpg


I'm starting to put her back together now.

Ordbot_New8.jpg


I think I've narrowed down what I want to print for my LCD and RAMPS mounts.

I like this RAMPS mount with the hinged lid.

Dasaki Ramps 1.4 Enclosure
http://www.thingiverse.com/thing:761806

And I like this LCD mount

Gadgets 3D LCD Mount
http://www.thingiverse.com/thing:206789

Now I just have to get those printed.

I think this is the dual hotend mount I'm going to try.

Prusa i3 Adjustable Dual Hotend Mount
http://www.thingiverse.com/thing:694135
madmike8
 
Posts: 43
Joined: Wed Oct 31, 2012 5:50 pm

Re: Rebuilding my Ordbot

Postby madmike8 » Thu Apr 16, 2015 3:26 pm

I got my new Power Supply wired up today.

Ord_PS1.jpg


Hipro HP-W500FF3 500W Server Power Supply
12v @ 41 Amps
5v @ 2 Amps

Remove these 5 screws

Ord_PS2.jpg


Ord_PS3.jpg


Ord_PS4.jpg


And open the case to make it easier to solder wires.

Ord_PS5.jpg


This has a slot style connection. With the Hipro label up the top of the slot left to right under the fan.

^ ^ ^ ^ ^ ^ |----------| |----------|
1 2 3 4 5 6 Gnd. 12V

3 Ps_On
4 Ps_Kill
6 5vsb

Bottom side of the blade two larger pads are Gnd and 12v again

Ord_PS6.jpg


To turn on the power supply tie both Ps_On and Ps_Kill to Gnd.

Close it back up and put the screws back in.

Ord_PS7.jpg


Made a cover for the power supply today. Still need to print the back half.
made it abble to attach to the makerslide.

Ord_PS8.jpg


http://www.thingiverse.com/thing:773924
madmike8
 
Posts: 43
Joined: Wed Oct 31, 2012 5:50 pm

Re: Rebuilding my Ordbot

Postby madmike8 » Fri Apr 17, 2015 12:58 pm

Printed the Ramps Cover I'm going to use last night.

Dasaki Ramps 1.4 Enclosure
http://www.thingiverse.com/thing:761806

image.jpg
1


image.jpg
2


image.jpg
3


I also printed out new Z blocks.

http://www.thingiverse.com/thing:42260

image.jpg
Z


And the new dual hotend holder.

Prusa i3 Adjustable Dual E3D Jhead Holder.

http://www.thingiverse.com/thing:694135

image.jpg


image.jpg
madmike8
 
Posts: 43
Joined: Wed Oct 31, 2012 5:50 pm

Re: Rebuilding my Ordbot

Postby madmike8 » Mon Apr 20, 2015 5:26 pm

I printed out the other end of my power supply holder today.

image.jpg


image.jpg
2


Fits good. I even added in the slots for the hot swap locking mechanism.

Btw, I'm going to paint these flat black before they are installed permanently. I will add some deans connectors housings and a switch to complete the setup.
madmike8
 
Posts: 43
Joined: Wed Oct 31, 2012 5:50 pm

Re: Rebuilding my Ordbot

Postby madmike8 » Tue Apr 21, 2015 5:00 am

I got the parts painted black, and got the Deans Connector Mount installed. I still have to mount an on-off switch. Then get it mounted on the right Z upright.

image.jpg
Side B


image.jpg
Side A


image.jpg
Power Side


image.jpg
Fan Side
madmike8
 
Posts: 43
Joined: Wed Oct 31, 2012 5:50 pm

Re: Rebuilding my Ordbot

Postby madmike8 » Sat Apr 25, 2015 9:09 pm

Making Progress.

Got the MK3 Heatbed mounted on Hightemp Silicone tubing.
Got the dual hotend holder mounted to the X carriage.
Got the fan holes cut out of the RAMPS box, and got it mounted.
Got the LCD mounted in the holder and onto the back plate.

image.jpg
6


image.jpg
5


image.jpg
3


image.jpg
2
madmike8
 
Posts: 43
Joined: Wed Oct 31, 2012 5:50 pm

Re: Rebuilding my Ordbot

Postby madmike8 » Sun Apr 26, 2015 5:01 am

madmike8
 
Posts: 43
Joined: Wed Oct 31, 2012 5:50 pm


Return to ORD Bot

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests