Alternative electronics for Ordbot

Topics Related to the ORD Bot Printer

Re: Alternative electronics for Ordbot

Postby royco » Wed Apr 11, 2012 2:10 am

These copper heatsinks would fit the top of the chip.

http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6835708011
royco
 
Posts: 94
Joined: Sun Mar 04, 2012 2:24 am
Location: Irvine, CA

Re: Alternative electronics for Ordbot

Postby Enraged » Wed Apr 11, 2012 6:13 pm

Got mine yesterday, now just waiting on my Hadron to come through customs...
Enraged
 
Posts: 438
Joined: Fri May 06, 2011 3:13 pm

Re: Alternative electronics for Ordbot

Postby luiscp » Fri Apr 13, 2012 5:39 am

Hey royco,

So if I understand it correctly, I just need to wire the opto switch from sparkfun to their board

Image

and the Azteeg will recognize it?

Thanks for the info,

Luis
luiscp
 
Posts: 13
Joined: Wed Mar 07, 2012 2:16 pm

Re: Alternative electronics for Ordbot

Postby royco » Sat Apr 14, 2012 7:42 pm

@luis,

Yes, That would work. The firmware just needs to see the sig line disconnecting/connecting to ground for it to work.

Roy
royco
 
Posts: 94
Joined: Sun Mar 04, 2012 2:24 am
Location: Irvine, CA

Re: Alternative electronics for Ordbot

Postby Oli » Thu Apr 19, 2012 2:55 pm

Mine arrived a few days ago. To add to the other comments - this boards looks great. Given it's compact design / efficient components / low cost it surely has to be the best no-frills, standard based on the market out there. Can't wait to get it running, thanks!
Oli
 
Posts: 36
Joined: Thu Feb 16, 2012 2:09 pm

Re: Alternative electronics for Ordbot

Postby royco » Fri Apr 20, 2012 5:10 am

Well on my end my Hadron arrived. Need to clear out the weekend :-)

Thanks Oli. Hope you get it up and running soon.
royco
 
Posts: 94
Joined: Sun Mar 04, 2012 2:24 am
Location: Irvine, CA

Re: Alternative electronics for Ordbot

Postby Enraged » Fri May 18, 2012 1:51 am

So I got my Hadron wired up to the Azteeg, but I'm a total noob. The wiki isn't very descriptive on what exactly to do next. I downloaded Marlin, installed Pronterface. The D3 light is on, D4 and D5 flash when I first plug in the USB to my computer. I tried uploading Marlin, and I get an error, and Pronterface can't connect.

Can you give a step by step how to get this running? I see the user guide on your website isn't posted yet either, so I'm a bit lost.

edit: it must be something simple, but heres the error code when trying to upload: c:/program files (x86)/arduino-0022/hardware/tools/avr/bin/../lib/gcc/avr/4.3.2/../../../../avr/lib/avr5/crtm644p.o: In function `__vector_default':
(.vectors+0x68): relocation truncated to fit: R_AVR_13_PCREL against symbol `__vector_26' defined in .text section in c:/program files (x86)/arduino-0022/hardware/tools/avr/bin/../lib/gcc/avr/4.3.2/../../../../avr/lib/avr5/crtm644p.o
Enraged
 
Posts: 438
Joined: Fri May 06, 2011 3:13 pm

Re: Alternative electronics for Ordbot

Postby royco » Fri May 18, 2012 8:36 am

@enraged Did you move the Sanguino folder that comes with Marlin to the Arduino Hardware folder? Then select the Sanguino from Tools-->Boards. Then try uploading again.
royco
 
Posts: 94
Joined: Sun Mar 04, 2012 2:24 am
Location: Irvine, CA

Re: Alternative electronics for Ordbot

Postby Enraged » Fri May 18, 2012 2:51 pm

Yes I did that.

All that happens when I plug it in is the motors make a bunch of noise, and RX and TX flash. My other Arduino has a light on for whenever it's plugged in to USB. Should I be removing the reset jumper at some point?
Enraged
 
Posts: 438
Joined: Fri May 06, 2011 3:13 pm

Re: Alternative electronics for Ordbot

Postby royco » Fri May 18, 2012 3:56 pm

The motors not moving/making noise is probably a motor wiring mix up. The TX and RX LEDs should not blink unless there is communication with the USB, it could indicate that the USB chip is not powered up properly. Please check that the jumper near the fuse is on, move the jumper above the D3 to USB(right side) for testing and the reset jumper is on. Disconnect your main power, heat bed and hotend or you can just remove the fuse. This would allow the board to be powered via USB, now try uploading the firmware again.
royco
 
Posts: 94
Joined: Sun Mar 04, 2012 2:24 am
Location: Irvine, CA

PreviousNext

Return to ORD Bot

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 2 guests